Tohle je důvod, proč miluji long-term-view
Jedna studie poukazuje na to, že expertem, profíkem v tom, co děláte, se člověk stává plus mínus po 16.000 pracovních hodinách, kdy děláte, co vás baví, chcete se v tom zlepšovat, učit se o svém oboru, makáte s nasazením.
Známé pořekadlo říká, že i cesta dlouhá 1000 mil začíná prvním krokem.
První krok začíná výběrem oboru a práce, která je ta vaše. A pak se do toho ponořit... nejsem zastáncem dnešního trendu, kdy lidé mění práci i obory pomalu rychleji než se mění roční období.
A pokud se někomu zdá, že "postupuje" pomalu? Trpělivost.
Věděli jste, že Coca-cola prodávala v roce 1886 v průměru pouze 9 lahví denně? To je 3.285ks za rok! A víte, kolik jich prodává dnes...? ?
Finančníci znají sílu složeného úroku. Prý je to osmý div světa.
Málo kdo však zná a mluví o síle "zušlechťování" ve vlastním oboru, ve své roli. Je to podle mě ještě mnohem větší síla, než síla složeného úroku. Víte proč? Protože vaše vzrůstající schopnosti a expertízu nemusíte na rozdíl od výnosů z úroků danit! ?
Pokud si vyberete obor a ZLEPŠUJETE se v něm každý den, soutěžíte v závodě, kde moc lidí nesoutěží. Protože lidem chybí výdrž. A ochota se stále dál učit bez ohledu na situaci, výhry či prohry, bohatství či chudobu.
audit firemní kultury